Schulden

Schulden hebben kan erg ingrijpend zijn. Je rekeningen niet meer kunnen betalen of onvoldoende geld overhouden om van te leven, kan leiden tot stress en gezondheidsklachten.

Over schulden praten we in Nederland niet gemakkelijk. Er ligt een taboe op. Daarom durven veel mensen met (beginnende of problematische) schulden vaak niet om hulp te vragen.

Soms durven mensen het niet onder ogen te zien; kijken ze liever een andere kant op; laten post ongeopend liggen; openen de deur niet meer als er aangebeld wordt. Misschien begrijpelijk maar niet verstandig.

De praktijk leert dat rekeningen zich steeds verder (en soms snel) opstapelen met vaak ernstige gevolgen. De deurwaarder komt langs; er wordt beslag gelegd op spullen of op inkomen. Of de elektriciteit, het gas of het water wordt afgesloten, waardoor er een bijna onleefbare situatie ontstaat.

Het liefst zien wij dat mensen al hulp vragen bij het opzetten van een goede financiële administratie. Maar soms zijn er die onvoorziene omstandigheden die de administratie in het honderd doen lopen. Soms is een situatie psychisch al zo zwaar en om dan ook nog eens de financiën goed in de gaten te houden ….

Schuldhulp I.D.O. helpt mensen met financiële vragen. Bij het opzetten van een goed budgetplan, maar ook als het allemaal volledig uit de hand is gelopen en er een problematische situatie is ontstaan rondom de financiën met alle gevolgen van dien.

Wij komen bij u thuis, waar u zich het meest op uw gemak voelt. Of u komt op ons inloopspreekuur als u dat liever wilt.

Wij blijven naast u staan, als u dat wilt, gedurende de hele tijd dat procedures spelen. En ook daarna, om rustig te wennen aan nieuwe situaties en niet terug te vallen in oude gewoontes. Niet als controleurs, maar als maatjes.

Het enige dat u hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Onze hulp is gratis en vrijblijvend. Deskundig; vertrouwelijk en discreet. Wij oordelen niet, wij helpen.